Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svartjobb ska inte upprepas

Svartjobb inom hemtjänsten ska inte upprepas. Det var en dämpad men samlad personalgrupp som på måndagen konstaterade detta inför kommunens utredare.

Annons

– Jag fick den bestämda känslan att det var seriöst menat, säger omsorgsförvaltningens utredare Anders Åbom som träffade berörd hemtjänstpersonal.

Det är snart två veckor sedan som det blev en riksnyhet att två anställda inom ett hemtjänstdistrikt i Ljusdals kommun själva betalade timvikarier när de ville vara korttidslediga. Samtidigt stod de två anställda kvar som tjänstgörande på schemat. Det ska också ha skett med ansvarig chefs vetskap.

Källor nära den hemtjänstgrupp där det hände hävdar att detta har förekommit vid flera tillfällen under åtminstone ett år. Dessutom ska de två anställda också ha favoriserats av sin chef vid exempelvis schemaläggning.

Äldreomsorgschefen Ingrid Haräng, som har semester, känner inte till de sistnämnda uppgifterna och Anders Åbom sa att inget nytt kom fram vid mötet med den berörda hemtjänstpersonalen.

– Men det kan också vara så att enskilda har svårt att säga sin mening när alla deltar. Därför har jag sagt att de får återkomma, säger Anders Åbom.

 

Mer läsning

Annons