Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studier ger nya möjligheter

/
  • Jyothi Swahn har upptäckt vilka möjligheter som finns i Ljusdal och vill gärna förmedla sina erfarenheter till andra ungdomar. I bakgrunden handledaren Inga Lill Andersson.

Jyothi Swahn valde socionomstudier i Östersund. Nu är hon hemma för en praktiktermin på arbetsförmedlingen.
– Nu ser jag på Ljusdal med helt andra ögon. Det är ingen klyscha att i Ljusdal är det möjligt, säger hon.

Annons

Jyothi Swahn gick samhällsprogrammet på Slottegymnasiet i Ljusdal. Där var viljan till vidare studier högst varierande.

– Det är många som säger att de vill bli något, men de vill inte lämna Ljusdal. Studier på högskolan är en fantastisk möjlighet. Man växer jättemycket och får helt andra perspektiv, säger Jyothi, som är inne på sitt andra år på Mittuniversitetet i Östersund.

I socionomutbildningen ingår 15 veckors praktik. Från Mittuniversitetet finns 150 blivande socionomer ute på sin terminslånga praktik. Jyothi Swahn har sin praktikplats hos arbetsförmedlingen i Ljusdal.

– Här får man tillämpa teori och praktik. Hur är det med den sociala problematik som vi läser om på högskolan? Finns den ute i verkligheten?

Under sin praktikperiod har Jyothi fått bekanta sig med hela arbetsförmedlingens verksamhet, från kundtjänst till huvudkontoret.

– Det har gett ett nytt perspektiv. Ur min synpunkt var det rätt tid för praktiken då det är kris. Det har gett många intressanta möten med människor, säger Jyothi Swahn.

Men för Jyothi har praktikperioden också inneburit att fått en annan syn på Ljusdal.

– I Ljusdal är det möjligt är ingen klyscha. Här finns verkligen möjligheter och det är mycket du kan påverka själv, säger Jyothi som gärna vill förmedla det budskapet till ungdomarna i kommunen.

I morgon, torsdag, är det öppet hus på Slottegymnasiet och då finns Jyothi på plats för att berätta om sina erfarenheter av studier.

Mer läsning

Annons