Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studenter värvas till kommunen

/
  • Anna Bäcklund är Hälsinglands högskolemäklare och har till uppgift att rekrytera studenter att göra sina examensarbeten i länet.

Rekrytering av studenter att göra sina examensarbeten i Ljusdals kommun pågår för fullt som en del av projektet Hälsingland for business. Det har pågått i ett år och visar bra resultat.

Annons

Anna Bäcklund, anställd som högskolemäklare i projektet, arbetar med att rekrytera studenter från hela landet till examensuppdrag som utförs i företag i de sex kommunerna. Hon har arbetat i drygt ett år och har under den här tiden lyckats samla in över 50 examensuppdrag från företag i Hälsingland. Ett 20-tal av dessa är tillsatta och det är uppdrag som har, ska eller håller på att genomföras.

– I Ljusdal har det rullat på väldigt bra, men jag tror företagen är vana vid det här i och med Clara Vallis-projektet som grundidén kommer från. Nu gäller det att informera företagen om att den här möjligheten finns. Vi har ett företagsperspektiv och letar efter studenter som passar till uppdragen, säger hon.

Elever har lockats till Hälsingland från hela landet för att genomföra sina examensarbeten här.

– Det har kommit studenter från exempelvis Göteborg, Umeå och Stockholm. Det är kul att de kommer från olika håll i landet, säger Anna Bäcklund.

 

Läs en intervju med en student som har gjort sitt examensarbete vid den nya hotellanläggningen på Öjeberget i tisdagens Ljusdals-Posten.

Mer läsning

Annons