Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strid om Centerns topplats

Helena Brink vann Centerns provval inför nomineringen till kommunfullmäktige med knapp marginal. Ännu jämnare blev det när hon fick ge sig mot nuvarande kommunalrådet Sören Görgård när listan fastställdes.

Annons

På årsmötet med Centerns kommunkrets på torsdagskvällen blev Sören Görgård, som också förordats av nomineringskommittén, etta på listan efter omröstning med siffrorna 19-18.

Enligt Centerns kommunkrets ordförande Björn Brink ger dock inte detta något klart besked om vem som ska bli kommunalråd om partiet lyckas i valet. Centern väljer heller inte koalitionspartner i detta läge.

– Vi avvaktar valet och får se hur väljarna vill ha det samt om personkryssen på listorna ändrar något. När det gäller samarbetspartier har vi flera som vi kan tänka oss.

Helena Brink, i dag ordförande i omsorgsnämnden och fullmäktigeledamot, sticker inte under stol med sina ambitioner i årets val.

– Jag blir gärna kommunalråd om jag och partiet får väljarnas förtroende. Jag ska därför driva personvalskampanj. Det hoppas jag också att Sören Görgård gör, säger Helena Brink.

– Så blir det och det är stimulerande att bli utmanad, säger Sören Görgård.

Läs alla namn på Centerns lista i lördagens Ljusdals-Posten.

Mer läsning

Annons