Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strejk på Bilprovningen

/
  • Bilprovningen i Ljusdal har stängt för besiktning på grund av strejk. Men Patrik Larsson som inte tillhör Unionen kommer att finnas på plats för att hjälpa kunderna att boka om sina tider. Även stationen i Bollnäs omfattas av strejken.

Klockan 16 på onsdagen togs Bilprovningen i Ljusdal ut i strejk.

Annons

Klockan fyra igår eftermiddag blev det klart att 88 av svensk Bilprovnings stationer tas ut i strejk. En följd av att arbetsgivarparten Almega och fackförbundet Unionen inte har lyckats nå en uppgörelse om anställda vid bilprovningarna och det efter att Almega inte godtog medlarnas bud som innehåller individgarantier på 300 kronor mer i månadslön. I dagsläget berörs enligt Unionen cirka 400 medlemmar, varav tre av dem jobbar vid Bilprovningen i Ljusdal.

– Vi är sex anställda här i Ljusdal, men det är bara tre som är medlemmar i Unionen. Så halva styrkan berörs inte av strejken. Vi får inte besikta men däremot finnas på plats och hjälpa kunderna att boka om sina tider. Bilarna finns ju kvar så det blir mycket att göra efteråt, men det blir väl på övertid istället. Det är fordonsägarna som blir lidande, säger Patrik Larsson, gruppledare i Ljusdal.

Uttryckningsfordon är undantagna från den pågående konflikten.

Mer läsning

Annons