Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storpublik på Rosehills med Dregen och Brodén på scenen

/
  • Kvällens öppningsakt var det lokala bandet Indiego.
  • Sommartorsdag lockade som vanligt en stor publik.
  • Kvällens hemliga artist var Dregen, här tillsammans med Erik Brodén.

Säsongsavslutningen av Sommartorsdag på Rosehills lockade som vanligt många besökare.

Annons

Torsdagskvällen på Rosehills inleddes som vanligt med en lokal öppningsakt från Estrad Ljusdal. Den här veckan var det bandet Indiego. Sedan spelade Erik Brodén tillsammans med sitt band. Kvällens hemliga artist var Dregen, som kanske inte var så hemlig.

– Den här veckan är lite speciell. Vi försöker ju hålla det ganska hemligt för det mesta. Men Dregen valde själv att gå ut med att han skulle spela här då han offentliggjorde det på sin hemsida, säger Erik Brodén.

Innan sitt framträdande berättade Dregen att publiken kunde vänta sig energifylld rock'n'roll, det vill säga låtar från sitt band Backyard Babies och sin solokarriär, men även covers.

Backyard Babies har i sommar spelat på festivaler runt om i Europa.

– Vi har tre festivaler kvar, sedan ska jag ta lite ledigt. I oktober ska vi turnera i Japan och i november turnerar vi i Europa, säger Dregen.

Fem gånger i sommar har Erik Brodén uppträtt tillsammans med sitt band och hemliga gästartister på Rosehills. Torsdagens spelning var tänkt som säsongsfinal, men nu står det klart att det blir ännu en spelning.

– Vi har precis bestämt att vi kommer att köra en extra vecka i Ljusdal. Det var svårt att sluta, det har varit så trevligt här. Det har varit en sådan fin och lojal publik, så vi tycker att vi ska bjuda på en extra musikkväll, säger Erik Brodén.

Han är nöjd med den gångna säsongen.

– Jag tycker den har varit jättelyckad. Det har varit en skön blandning artister och jättemycket folk. Man känner igen folk som kommer tillbaka varje gång.

Sommarens spelningar har lockat stor publik. Erik Brodén tror att det är på grund av musiken och artisterna.

– Folk har lärt sig att vi har bra grejor. Jag försöker att inte sätta kändisskapet i topp. Bra musik och en artist som vi får en kick av att spela med, då vet publiken att den får det bra också. Att det för det mesta råkar vara väldigt kända namn får vi se som en bonus.

Han poängterar också att variationen åldersmässigt på publiken spelar roll för evenemangets popularitet.

– Det är så otroligt blandade åldrar och det skapar en väldigt skön stämning, säger han.

Erik Brodén tror att det kan bli en fortsättning nästa år.

– Ja, det räknar jag med. Det tror jag absolut.

Mer läsning

Annons