Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor order till Exte

/
  • Nu går Exte i Färila för högtryck. Tre stora beställningar, där den första leveransen ska ske redan i juni.
  • Kent Iggström längdsvetsar en stomme.
  • Glada miner på Exte. Från vänster: Owe Ljunghammer, säljare järnvägsprodukter, Mats Karlsson, vd, och produktionschef Magnus Johansén.
  • Järnvägsstommar av det här slaget kommer det att produceras en hel del av framöver, sedan Exte och deras säljare Owe Ljunghammer efter ett långsiktigt arbete lyckats få tre järnvägskunder att lägga beställningar hos företaget.

Exte säkrar jobben och investerar i verkstaden i Färila.

Annons

För några dagar sedan blev det klart att Exte rott iland med tre viktiga beställningar från lika många järnvägsföretag. Ordrar som betyder väldigt mycket för företaget och deras framtid. Den största leveransen är beställd av det Schweiziska vagnbolaget AAE och avser utrustning och montage till 200 Sgns-vagnar, containervagnar med fyra axlar, för järnväg.

– Det här är en av våra största ordrar under senare år. Det betyder att vi tryggar jobben och i Färila kommer vi att investera i produktionsutrustning för över tre miljoner kronor. Vi har framtidstro, säger Mats Karlsson, vd för Exte.

En framtidstro som är viktig.

– Finanskrisen var väldigt jobbig, och fick till följd att vår verksamhet halverades, men sedan har det gått stadigt uppåt varje år. Så nu är vi ikapp och på banan igen som innan krisen. Vi är väldigt exportberoende, därför är det viktigt hur det går i vår omvärld. Av den orsaken känns det otroligt positivt att landa i ett sådant här stort projekt som vi lyckats med efter ett långsiktigt arbete, säger Mats Karlsson.

Mer läsning

Annons