Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stopp för intagning för bild och skidor

Ingen intagning på estetiska programmet bild och skidlinjen hösten 2010. Det är en del av barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts förslag för hur Slottegymnasiets programutbud ska se ut från och med höstterminen 2010.

Annons

Vid sammanträdet på tisdagen följde arbetsutskottet helt det förslag som utbildningschefen Stefan Meuller lagt. Det betyder att det nästa höst inte blir några intagningar på estetiska programmet bild eller specialidrotten skidor.

Det var dock inte ett helt enigt arbetsutskott som tog besluten om intagningsstopp för dessa linjer. Karin Jansson (MP) reserverade sig mot besluten.

Estetiska programmets bild har idag fyra elever i första årskursen. Intresset för linjen har avtagit under senare år och därmed har kostnaderna för att behålla linjen stigit.

– Vi vet att elevunderlaget kommer att fortsätta att minska för att 2013 ha nått botten. Då kommer elevunderlaget att ha minskat med 42 procent jämfört med 2008. Det betyder också att vi redan nu måste vara beredda att ta en del beslut och inte vänta till att utredningar är klara nästa höst, säger Malin Ängerå.

Skidlinjen är det enda specialidrott som drabbas i det här skedet.

Det betyder att specialidrotterna bandy, fotboll, innebandy samt rid och häst drivs vidare enligt arbetsutskottets förslag.

 

 

 

Mer läsning

Annons