Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stenhamre sjätte bästa skola i landet

/
  • Barnen på Stenhamreskolans mellanstadium tycker om att röra på sig, något som tävlingen också vill uppmuntra till. Den går ut på att de deltagande skolorna under två veckor på höstterminen går, cyklar, eller reser kollektivt till och från skolan, vilket ger respoäng.
  • Christine Sisell från Region Gävleborg kom till Ljusdal och delade ut priset, diplom och pengar.
  • Den här gruppen tjejer brukar ofta gå eller cykla till skolan. Extra roligt var det förstås att göra det i tävlingsform. Från vänster: Angela Jillings, Amanda Bagge, Nora Färlin, Felizia Buyukkaya, Julia Björk, Nora Nordlund och Therese Johansson.
  • Ansvarig lärare för tävlingen var Celine Estassy, som fick känna sig extra stolt över sina elever när de prisades under onsdagen.

Prisutdelning i den rikstäckande tävlingen Gå och cykla till skolan.

Annons

Eleverna vid Stenhamreskolans mellanstadium, årskurs 4 till 6, fick under onsdagen ta emot priset för sin medverkan i den rikstäckande skoltävlingen Gå och cykla till skolan 2011. Stenhamreskolan blev andra bästa skola i länet och sjätte bästa i hela landet. Priset för den placeringen var 5 000 kronor, diplom och en världskarta.

– Tanken från vår sida är att det ska användas till någon form av fysisk aktivitet, det är det tävlingen handlar om, samtidigt som vi vill bidra till en bättre miljö, säger Christine Sisell, samordnare för projektet Hållbart resande, Region Gävleborg.

Totalt har omkring 35 000 elever deltagit i tävlingen och tillsammans avverkat motsvarande sex varv runt jorden.

Mer läsning

Annons