Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Steneledare i ännu en tvist om faktura

Studieförbundet Vuxenskolan höll tre personer i verksamheten på Stenegård förra sommaren. Det ville projektledaren Michael Angelryd ha fakturerat som uppbyggnad av byggnadsvård.
– Jag skulle inte vilja kalla det så, säger Pärlennart Larsson, verksamhetsledare för Vuxenskolan.

Annons

I gårdagens tidning framgick det att Michael Angelryd, som också är Moderaternas förstanamn i kommunfullmäktigevalet, fakturerat 8-miljonersprojektet Stenegård LLL från sitt företag, något som strider mot reglerna för EU-stöd.

Nu har en ny fakturatvist kommit i dagen.

Enligt Pärlennart Larsson träffas Vuxenskolan och representanter för Stenegård i dag torsdag för att försöka reda ut turerna kring betalningen. Det har gått precis ett halvår sedan fakturan skickades till Ljusdals kommun och Projekt LLL.

Vuxenskolan hade för ett år sedan marknadsföringsverksamhet på Stenegård när det gäller kurser som bland annat berörde hälsa och byggnadsvård. Men i överenskommelsen ingick också att de tre personer som Vuxenskolan bistod med skulle sköta bemanning av utställningsverksamhet och butik.

Därför skulle Vuxenskolan få betalt.

Michael Angelryd vill inte kommentera detta utan hänvisar till projektkoordinatorn Roland Hamlin som säger att projektet inte behöver betala.

Men det framgår tydligt att Michael Angelryd och projektet till och med har sagt vad som ska stå på fakturan.

– Jag kan inte alla turer och vill ta detta med Vuxenskolan och inte via tidningen, säger Roland Hamlin.

Mer läsning

Annons