Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stenegårdsprojekt ska redovisas noggrannare

Efter lång debatt om de skulle godkänna slutredovisning och utvärdering av projektet Stenegård Lekande-Lärande-Läkande enades kommunfullmäktige om att återremittera ärendet till kommunstyrelsen.

Annons

Bodil Eriksson (FP) som var starkt kritisk till projektet från första början skrädde inte orden.

– Åtta miljoner kronor i skattemedel satsades, ändå gick bolaget Stenegården AB med tre miljoner i förlust mellan åren 2008 och 2010. Hela projektet var ett önsketänkande och rena önskedrömmar. Man talade om 200 000 besökare varje år, det har inte ens Järvsöbacken, som jag tycker är en riktig dragare i Järvsö.

– Skattemedel får aldrig användas till önskedrömmar, det måste vi politiker ta ansvar för. Det är vi politiker som bär yttersta ansvaret för det här fiaskot och vi borde skämmas, dundrade hon.

Leif Hansen (SRD) höll med Bodil Eriksson.

Kenneth Forssell (V) sa att de nu måste lära sig att Stenegård aldrig kommer att gå runt kommersiellt.

Björn Brink (C) saknade en ekonomisk redovisning i slutredovisningen och började tala om återremiss. Och flera hakade på.

Möte ajournerades i tio minuter. När kommunalrådet Roland Bäckman (S) återkom och föreslog återremiss av ärendet och att det sedan skulle återkomma i fyra klargörande punkter fick han kommunfullmäktige med på det.

Mer läsning

Annons