Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stenegårds bas får leda fler ställen

När det talas om ny ledning för Stenegård ingår också Ljusdals Folkpark, Fönebasen och Fågelsjö gammelgård i resonemanget.

Annons

Inför kommunstyrelsens budgetmöte har kommunchefen Nicklas Bremefors fått i uppdrag att ta fram ett förslag om hur Stenegård i Järvsö ska drivas under åren 2013-2015. Det är nämligen så länge som det i nuläget finns beslut om kommunal drift av anläggningen.

– Det är inte helt enkelt det här. Vi från Ljusdals kommun vill till exempel ha Region Gävleborg och övriga hälsingekommuner med på att Stenegård blir ett centrum för hälsingegårdarna som världsarv. Kommer det pengar därifrån kan vi göra en hel del. Blir det nobben kan det möjligen bli en tummetott från kommunen, säger Nicklas Bremefors.

Den verksamhetsledartjänst som funnits enbart sommartid de två sista åren är på väg att bli en åretruntsyssla. Det handlar inte bara om att utveckla Stenegård som anläggning, utan även om hur världsarvsarbetet sköts.

– Vi ser också i uppdraget att den som tar jobbet också kan ta sig an och utveckla andra anläggningar som Ljusdals Folkpark, den gamla flygbasen i Föne och så har vi också en del önskemål som gäller Fågelsjö gammelgård, säger Nicklas Bremefors.

Mer läsning

Annons