Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Standup som projektarbete

/
  • Bröderna Andreas och Mattias Lundberg har tillsammans med Sara Svedberg bokat in komikern jan Bylund.

I början på juni blir det ståupp-kväll med Jan Bylund i Färilas revylokal.
Allt efter ett initiativ av en trio som tränar sig på event och entreprenörskap.
– Vi hade varit inne på det här spåret en längre tid, säger Mattias Lundberg.

Annons

Sara Svedberg och bröderna Andreas och Mattias Lundberg läser en kurs om event och entreprenörskap. Träningen tillhandahålls genom ett samarbete mellan Arbetsförmedlingen, Utvecklingscentrum och Närljus. Som projektarbete valde trion att ordna en kväll i ståuppkomikens tecken.

– Vi hade tidigt varit inne på Jan Bylund eftersom vi personligen gillar honom. Sen passade det så bra att han skulle hålla en föreläsning på gymnasiet den 8 juli. Då passade vi på att boka upp honom för kvällen också och göra en heldagsgrej av det, säger Mattias Lundberg.

De har lärt sig mycket på vägen, saker som i teorin förväntades bli enkla visade sig i praktiken vara ganska svårlösta. Föreläsningen "Våga fråga, våga vara korkad" håller Jan Bylund i gymnasieskolans aula på eftermiddagen 8 juni. På kvällen bär det av till Färila, där han bjuder på standup. Lokal och huvudperson är redan bokade och återförsäljare av biljetter i kommunens olika orter är kontaktade. Men det finns mycket kvar att ordna. Sponsorer ska jagas och en samarbetspartner hittas. Eventet måste också marknadsföras på ett effektivt sätt.

Mer läsning

Annons