Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stal tobak vid rififi-kupp på OKQ8

Tobak och kontanter försvann när OKQ8 i Färila utsattes för ett spektakulärt inbrott natten till fredag förra veckan. Tjuvarna kopplade ur larmet och tog sig in genom taket.

Annons

OKQ8 drabbades alltså av en så kallad rififikupp när tjuvarna sågade ett hål i taket och bröt sig in på den för natten stängda bensinstationen.

Väl därinne ska de ha fokuserat på tobaksförrådet och kassan.

LÄS OCKSÅ: Tog sig igenom taket och stal tobak för 400 000 kronor

Ägaren Mattias Ån vill inte gå in på detaljer kring hur mycket förövarna fick med sig, men han säger att det handlar om en mindre summa växelkontanter, samt en "måttlig" mängd tobak. I övrigt lämnade de resten av butiken orörd.

– De tog sig in i tobaksskåpet och sen lämnade resten snyggt, säger Mattias Ån.

Därefter lämnade tjuvarna butiken via en ytterdörr som de låste upp från insidan. Normalt borde ett larm ha varslat om det pågående brottet, men förövarna ska ha lyckats koppla ut det.

– Man undrar hur de kan koppla ur ett larm, det är ett modernt larm som borde fungera, säger Mattias Ån.

Andra spektakulära brott i kommunen: Väktare hotad under fräck kupp i Järvsö – se tv-inslaget från brottsplatsen

Övervakningskamerorna är i sin tur kopplade till larmet, så det finns inga bilder från brottsnatten.

Inbrottet upptäcktes i stället av morgonpersonalen som larmade polisen. Stationen i Färila har aldrig drabbats av inbrott förut, men Mattias Ån verkar inte allt för uppriven över det inträffade. Efter natten har det införts nya säkerhetsrutiner vilket även har fått personalen att känna sig tryggare, uppger Mattias Ån.

– Nu känner de att de har kontroll och känner sig väl till mods.

Polisen spärrade av platsen under några timmar på fredagsmorgonen och genomförde en teknisk undersökning. Vid åttatiden på morgonen var butiken öppen som vanligt igen.

Mer läsning

Annons