Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stal bil som slutade fungera – då stal han en till

Nästan två år efter att en man togs på bar gärning när han försökte stjäla bilar, ställdes han på tisdagen inför rätta och 18 olika åtalspunkter avhandlades.

Annons

- Jag vet inte riktigt vad jag höll på med. Jag var på Ljusdal och skulle hem. Så fick jag tag på en bil, sade mannen i 20-årsåldern.

Med andra ord stal han en bil. Men den slutade att fungera längs Ramsjövägen strax efter kyrkan. Och mannen som skulle hem till Tallåsen försökte då stjäla en ny bil. Han bröt upp flera bilar, men lyckades inte starta dem.

Ett tidningsbud upptäckte honom och ringde polis.

En av polismännen drog sitt vapen och gick fram till bilen och skrek åt mannen att kliva ur bilen.

Mannen sade sig inte ha förstått att det var en polis som riktade en pistol mot honom. Han kastade en skruvmejsel som träffade polismannens skyddsväst.

Han sprang iväg över en täkt med två poliser efter sig.

Mannen hade knark på sig och poliserna gjorde en husrannsakan i hans bostad. Där hittades mer knark, sprutor, haschpipor och även ett gevär och 432 patroner. Dessutom hittades stöldgods, bland annat en fyrhjuling som hade stulits i Forsa ett år tidigare.

Så för utom narkotikabrott, bilstöld och försök till våld mot tjänsteman, misstänktes mannen även för vapenbrott, stöld och häleri.

Dom faller om en vecka.

Mer läsning

Annons