Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sportlovssäsongen är här – och med turisterna kommer våfflorna

/
  • Efter en seg start på säsongen är det nu full fart i Harsa. Och nu har sportlovsturisterna börjat anlända också vilket innebär bra drag i spåren.
  • Familjen Persson var väldigt tacksamma över möjligheten att kunna stanna halvvägs och fylla på energidepåerna med våfflor. Här syns från vänster: Emma, Malin och Sanna.
  • Anders Snar som driver Harsa anläggningen är besviken över den sena vintern. Men lagom till sportlovssäsongen ser det lovande ut. Mycket turister och väldigt bra spår.
  • MajBritt och Bernt Bylund har hållit våffeljärnen varma i många år.

Nu är sportlovssäsongen i gång och det innebär fullt drag i Harsa. Inte bara i spåren utan även i Gluggvallen där våffeljärnen går varma.

Annons

Första delen av längdskidsäsongen levde upp till förväntningarna i Harsa. Brist på snö har gjort att anläggningen fått dra i gång en och en halv månad senare än vanligt.

Men lagom till sportloven är förutsättningarna perfekta och i helgen var det många turister i spåren.

TV+Text: Järvsöbackens vd om sportloven: "De är jätteviktiga"

Flera av dem valde också att stanna till vid Gluggvallen där våffelstugan hade premiäröppet för säsongen. Något som gladde mången trötta skidlöpare. En av dem var Malin Persson som stannade med familjen.

– Nu har vi åkt fem kilometer så jag tror det är bra att vi får energi så vi orkar hela vägen in till Harsastuga. Tur att stugan var öppen för annars hade stämningen inte varit på topp, säger Malin Persson och hennes döttrar Sanna och Emma instämmer.

TV+Text: Hälsingeleden i Harsa lockade runt 300

Läs mer: Skidtjuvarna tar inte sportlov – så skyddar du dig under semestern

Mer läsning