Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sportlov på många olika vis

/
  • 10:46 I simhallen var det ganska mycket folk som plaskade och lekte i vattnet. Personal som arbetade under dagen kunde intyga att det märks att barnen har lov då det kommer många besökare. Den uppblåsbara jättebläckfisken ligger i den stora bassängen under hela veckan och den är populär bland badgästerna. Gustav Tomtlund, 8 år, och Ludvig Lindkvist, 6 år båda från Tallåsen, tycker att det är kul att bada när de är lediga från skolan.
  • 10:41 Ville Östberg, 6 år, och Gustav Fransen, 7 år, lekte utanför Färila sim och sporthall på förmiddagen. De spelade både fotboll och lekte i snön och när de har lov vill de vara med sina kompisar.
  • 11:56 De här grabbarna tillbringade onsdagsförmiddagen med att kasta snöboll. Annars tycker de att det är roligt att spela dator på lovet också. Från vänster sitter Jimmy Bäckström Sjöblom, 13 år, Tony Svensson, 13 år, Marcus Dahlberg, 11 år och Andreas Svensson, 17 år.
  • 09:52 Jonathan, 15 år, och Stefan Hansson valde att tillbringa onsdagsförmiddagen i Järvsöbacken. De bor i Bollnäs men pappa Stefan berättar att de tycker att det är trevligare att åka skidor i Järvsö. Storebror var också med men han skyndade sig iväg till backen så fort de parkerat bilen. Jonathan brukar spela datorspel under lovet också.
  • 11:37 Även fast man har lov så måste man äta lunch. Kompisarna Lina Jonsson, 8 år från Vålsjö, och Thea Brolin Gartsbo, 10 år, åt lunch på Finess tillsammans med Linas farmor och farfar. Efteråt skulle de passa på att handla litegrann. Tjejerna tycker om att leka med sina kompisar när de är lediga på lovet.
  • 11:45 Hästtjejen Emma Persson, 10 år från Delsbo, hade tagit en vila från ridhuset och gjorde ett besök i Ljusdal tillsammans med sin mormor. Hon köpte nya skor och besökte flera affärer, bland annat bokhandeln.
  • 11:18 De barn som inte kan vara hemma trots att det är lov från skolan har möjlighet att vara på fritids. Här är det barn som går på fritids vid Gärdeåsskolan som är på väg på lunch. De har varit ute och lekt i snön, fikat på Märtas och skapat figurer av lera. Av de 68 barn som i normala fall går på fritids var det 23 barn som tillbringade onsdagens lovdag på fritids.
  • 11:33 Alla är inte lediga bara för att det är sportlov. Matilda Wästholt, 16 år, jobbar extra på Finess i Ljusdal. Men hon kommer hinna med att vila upp sig också innan hon ska fortsätta skolan till veckan. Matilda läser Hotell och restaurang i Åre men kommer från Ljusdal.
  • 10:47 Joel Persson, 5 år från Ljusdal, besökte simhallen och han verkade stortrivas i vattnet. Hans bentag var det inget fel på för det skvätte ordentligt när han plaskade med sina fötter i vattnet.

I veckan har kommunens skolbarn och ungdomar sportlov. Innebär det vila, tjo och tjim eller är det som vilken annan vecka som helst? Tidningen har sett efter vad alla sportlovslediga sysselsatte sig med under onsdagsförmiddagen. Alla hade nog kanske inte gått utanför dörren än, men visst märktes det att det är skollov.

Annons

Sportlovet är ett av de lov från skolan som man förknippar med uteaktiviteter som utförsåkning. Och mycket riktigt hittade vi sportlovslediga som var på hugget att ge sig utför i Järvsöbacken. När klockan var strax före tio på förmiddagen hade backen varit öppen en stund redan och parkeringen började sakta men säkert att fyllas med bilar. Men alla valde inte att bege sig utför på onsdagen. Vi hittade sportlovsfirare på land också där några shoppade, lekte i snön, arbetade och några satt och fikade.

Mer läsning

Annons