Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sportbil kraschade efter omkörning - nu åtalas föraren för grova brott

/

I samband med en omkörning i hög hastighet tappade föraren av en exklusiv sportbil kontrollen och voltade ut på en åker i Ångsäter utanför Ljusdal. Det menar åklagare som nu åtalar en man i 65-årsåldern för grov vårdslöshet i trafik och grovt vållande till kroppsskada.

Annons

Det var i juni i år som polis, räddningstjänst och ambulans larmades till en allvarlig singelolycka på Råggärdevägen i Ångsäter.

På platsen hade en exklusiv sportbil gått av vägen och voltat nära hundra meter ut på en åker innan färden tog stopp. Två män som färdades i sportbilen fördes med ambulans till sjukhus för vård.

Läs mer: Allvarlig bilolycka i Ljusdal

Nu åtalas föraren, en man i 65-årsåldern, för vad åklagare menar var en grov vårdslös bilkörning samt för grovt vållande till kroppsskada.

Enligt åtalet ska mannen ha accelererat och hållit en hastighet av minst 100 kilometer i timmen, på 70-sträcka, när olyckan inträffade strax efter en omkörning. Bilens däck ska då ha tappat greppet om asfalten varpå bilen fått sladd ner i ett dike och sedan voltat ut på en åker.

I bilen färdades även en passagerare som ådrog sig flera kroppsskador efter olyckan. Han ska bland annat ha skadat en arm, axel och nacke.

Läs mer: TV: Allvarlig olycka - sportbil voltade hundra meter

Åklagaren menar att bilföraren har visat likgiltighet för andra människors liv och att bilkörningen varit ett medvetet risktagande. Brotten ska därför bedömas som grova, enligt åtalet.

Efter händelsen beslagtog polisen sportbilen. I förhör har föraren nekat till brottsmisstankarna och hävdat att han väjt för en katt.

Till den kommande rättegången har åklagaren kallat flera vittnen som ska få berätta om sina iakttagelser längs Råggärdevägen den aktuella dagen.

Enligt en polis, som är kallad som vittne, ska föraren strax efter olyckan ha uppgivit att han kört för fort och kommit ut i lösgruset vid en kurvtagning.

Mer läsning

Annons