Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spöknatta blir allt populärare

/
  • Blir det du som skär ut den snyggaste pumpan? undrar kvartetten Carina Andersson, Christer Lindgren, Lotta Wallström och Kristina Jonsson inför Spöknatta den 3 november.

Halloween är på tillbakagång i landet. Ljusdal går mot strömmen. Här är spöknatta på god väg att bli lika stor som julskyltningen.

Annons

För handeln är julskyltningen en riktigt stor folkfest. Det är ett av få tillfällen då folk går man ur huse för handelns skull.

Men numera finns det ett komplement till julskyltningen som, ur handelns perspektiv, är på god väg att bli, om inte större så åtminstone lika stor.

– Det är märkligt för det här är en aktivitet som är på väg att försvinna på många andra orter. Här ökar vi för varje år, säger Kristina Jonsson på Konditori Finess.

Men Ljusdal i centrum vet att det inte går att slå sig till ro.

– I år har vi ett antal aktiviteter som avslutas med en stor samling på Postplan då butikerna stängt, säger Carina Andersson från Rena rama verkstan.

Pumpan är något som förknippas med halloween och en nyhet i år är en pumpatävling. Det handlar om att skära ut en snygg och fantasifull ljuslykta med priser till både barn och vuxna.

– Det vore roligt med riktigt många tävlingsbidrag. Det skapar stämning på Postplan då det är mörkt, säger Carina Andersson.

Mer läsning

Annons