Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF ska bli bättre opinionsbildare

/
  • För bättre opinionsbildning. De nya utskotten som SPF-kongressen fattat beslut om diskuterades på sammankomsten i Ljusdal där Rune Karlsson (till höger), Hedemora, ledde samtalen. Övriga är Sven-Erik Svanberg, Järvsö, ordförande i SPF:s hälsingedistrikt, och Ingrid Eriksson, Hudiksvall, utbildningsansvarig för distriktet.
  • Rune Karlsson framhåller SPF:s aktion på temat bo och leva som ett sätt att bilda opinion.

Sveriges Pensionärsförbund, SPF, ska bli bättre på att bilda opinion. Därför ses den egna organisationen över. Som ett led i detta arbete träffades på måndagen föreningsföreträdare från Hälsingland i Ljusdal.

Annons

SPF:s distrikt Hälsingland har omkring 5 200 medlemmar i 19 föreningar. 45 deltagare från 17 av dessa föreningar fanns representerade i Ljusdal. De flesta är ordförande eller kassörer.

SPF:arna träffades i Ljusdal med anledning av fjolårets kongressbeslut om att inrätta utskott för inre respektive yttre frågor i alla led, det vill säga förbund, distrikt och föreningar.

– De utskott som kongressen har fattat beslut om avlastar säkerligen andra funktionärer. Arbetsuppgifterna får större spridning, anser Sven-Erik Svanberg, Järvsö, ordförande i SPF-distriktet.

Mer läsning

Annons