Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarskolan finansieras av kommunens skolor

/
  • Matematik är ämnet för årets sommarskola som äger rum på Stenhamreskolan. Karin Langenheim arbetar som matematiklärare vid Öjeskolans högstadium, och i år har hon även lett sommarskolans undervisning.
  • Tufft och jobbigt. Så beskrivs årets sommarskola av från vänster: Jocke Hansson, Pontus Larsson och Anton Edman.

Under sex lediga dagar har tolv elever frivilligt valt skolbänken.

Annons

Fler än 12 000 elever har i år lämnat grundskolan utan tillräckliga betyg, och utan den frivilliga sommarskolan har de inte heller någon möjlighet att läsa upp betygen innan höstterminen startar. Men trots uteblivet bidrag från staten till en sommarskola har rektorerna i Ljusdals kommun gemensamt skjutit till medel från respektive enhet. En satsning som har gett 16 elever i kommunen möjligheten att läsa upp sitt betyg i matematik, och något som totalt tolv elever har valt att hoppa på.

Under sex långa dagar har de pluggat matematik i ett klassrum på Stenhamreskolan, samtidigt som deras kompisar fått sommarlov.

– Vi har lektioner från klockan 8:30 till 15:00, och vi hinner få mycket gjort. Under de här dagarna hinner vi med två tredjedelar av all matematik som man har under en termin, berättar Karin Langenheim, högstadielärare i matematik vid Öjeskolan, och lärare för sommarskolan.

Mer läsning

Annons