Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommaren kom med musik

/
  • Ann-Charlotte Strandell var en av solisterna vid söndagskvällens välbesökta Morsdagskonsert i Färila kyrka. Musikerna är från vänster Isak Björklund, fiol, Daniel Hogdin, kontrabas, Anders Toresson, gitarr, Henrik Engblom, gitarr och Jimmy Håkansson, cajun.
  • Schumannkväll på S:t Persgården på Kyrkön i Järvsö med Rolf Ericzon på flygel och sopranen Ulrika Karlsson
  • Gladaste solisten av dem alla, Sven-Erik Jönsson fick rejäl fart på Ljusdals kyrkokör i Put the hand.
  • Ljusdals kyrkokör bjöd på lust- och stämningsfull musik.
  • Mattias Olofsson framförde ett egenkomponerat stycke vid konserten i Ljusdal.
  • Lillemor Gustafsson var solist vid konserten i Färila.
  • Kajsa Blank sjöng den gamla melodifestivallåten Se på mig vid sommarkonserten i Ljusdals kyrka.

Sommaren är här, och med den flödar musiken i våra kyrkor. På söndagen bjöds det konserter i kyrkorna i Ljusdal och Färila samt i S: Pergården i Järvsö. De tre konserterna samlade stora skaror åhörare, trots att de ägde rum vid samma tidpunkt på söndagskvällen.

Annons

Ljusdals kyrkokör bjöds på en somrig konsert, fylld av ljuva toner. Den närmare 50-hövdade kören har utvecklats enormt under ledning av Anneli Aspengren-Sköld. Det var både lustfyllt och stämningsfullt när kören bjöd på en skön blandning av gospels, ballader och filmmusik, där kärleken var ett bärande tema.

Kvällen bjöd på ett uruppförande. Körmedlemmarna Daniel Granberg och Mattias Olovsson hade speciellt för kören komponerat och skrivit text till körverket I could easily fall.

Inom kören finns också många duktiga solister, vilka fick kliva fram i rampljuset. Gladast av dem alla var Sven-Erik Jönsson, som med djup basstämma fick rejäl fart på kören i gospeln Put your hand. Kajsa Blank, Per Ferm, Marcus Melin, Mattias Olovsson och EllaMaria Berglund var andra fina röster som bar fram ballader av Ted Gärdestad, melodifestivallåten Se på Mig och Love never dies ur Phantom of the opera.

Kombinerat med sommarpsalmer, folkvisor och evergreens blev det en mycket vacker och minnesvärd konsert.

Lämpligare avslutning än Verdis Fångarnas kör kunde man inte ha hittat. Vid det laget var vi alla fångade av musikens starka makt.

De som sökt sig till S:t Persgården i Järvsö fick en välsmakande Schumannkväll serverad. Sopranen Ulrika Karlsson och Rolf Ericzon på flygel stod för programmet.

Morsdagskonserten i Färila kyrka var också den mycket välbesökt. Klockarekören medverkade liksom Ann-Charlotte Strandell och Lillemor Gustafsson samt Ann-Christine Svedman. Musiker som bistod var Anders Toresson och Henrik Engblom, gitarr, Daniel Hogdin, kontrabas, Jimmy Håkansson, cajun och Isak Björklund, fiol.

Mer läsning

Annons