Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Som en dans

/
  • Under tre dansdagar har barnen träffats i dansstudion på Slotte. En sommaraktivitet där alla har varit välkomna att prova på dans. Här visar Nova Andersson, 7, upp vad hon har lärt sig.
  • Dansledaren Emelie Persson har hållit i dansdagarna som arrangerats i samarbete med ABF. Hon tycker det är bra att barnen får en möjlighet att dansa under sommaren och kommer leda kurser för äldre ungdomar nästa vecka och ytterligare en kurs i Färila veckan därpå.

Dansdagar i stället för dansläger. Den modellen har dansläraren Emelie Persson satsat på i sommar. I början av veckan kördes det första av fyra tillsammans med danssugna barn.

Annons

"Kör Lindas dans" ropar någon och gensvaret från de runt tjugotalet flickorna i åldrarna 7-13 blir omedelbart, "Ja, kör den!"

De ställer upp sig framför den väggstora spegeln i dansstudion och när musiken sätter i gång kan alla genom spegelbilden konstatera att koreografin sitter där, även om ordet fortfarande är svårt att uttala.

– Det är ett konstigt ord, säger en av dansarna Hanna Wiberg, 7.

Hon och de andra har dansat på Slotte under ledning av Emelie Persson, Linda Blomgren och Närmin Fadai som tillsammans med ABF anordnar flera dansdagar för yngre och äldre under sommaren. Dansdagarna är som ett dansläger, fast man sover hemma på kvällarna, och kommer tillbaka dagen därpå. Men över tre dagar hinner man ändå umgås med de andra deltagarna och skaffa kompisar. Och man hinner med massor av dans också så klart.

– Barn ska få möjlighet att dansa även under sommaren, säger Emelie Persson.

– Det är jättebra för fler barn att få prova dans.

Ja, alla har varit välkomna att anmäla sig och det har inte krävts några förkunskaper. Intresset har varit stort. Veckans dansdagar har varit fullbokade, och nästa veckas dagar, för lite äldre ungdomar, likaså. Det är först i Färila om två veckor som det fortfarande finns platser kvar och till danslägret på Kläppa i augusti.

Så det verkar som det är många som kommer att få dansenergi i sommar, för det är det som händer när Hanna Wiberg rör sig iallafall.

– När man dansar blir det så att man blir pigg, säger hon.

Mer läsning

Annons