Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Solen sken på skördefest

/

Solen sken från en blå himmel och hösten visade sig från sin bästa sida när det på lördagen var dags för årets skördefest på Stenegård.

På tunet samlades människor för att ta farväl av sommaren och för att välkomna vinterhalvåret. Och för att passa på att köpa på sig av de godsaker som fanns uppdukade.

Annons

Broccoli, lammkött och potatis var bara några av de produkter man kunde köpa under årets Mickelsmässfirande på Stenegård. Lokalproducerat stod i fokus och flera av de läckerheter hösten bjuder på fanns att köpa.

Vid ett bord stod Birgitta Olsson, Birgitta Ek och Ingrid Hall och band vackra kransar av höstlöv. En av dem som passade på att köpa var Ulla Schmidt från Järvsö.

– Jag har en sådan här hemma på balkongen, nu ska jag köpa en till grannen, förklarade hon.

För den som ville fanns också möjlighet att musta äpplen. Och i Träteatern fanns både äppelutställning och potatisutställning för kunskapstörstiga.

När klockan närmade sig 12 samlades alla barnen på tunet i hopp om att få en stund med självaste Pippi Långstrump. Och visst kom hon – som utlovat. Och det var väl tur det av barnens glada tillrop, när de fick syn på henne, att döma.

Mer läsning

Annons