Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söker dispens från strandskyddet

En Järvsöbo går till miljödomstolen för att få dispens från strandskyddsbestämmelser för att bygga två fritidshus vid Tevsjön söder om Järvsö. Länsstyrelsen har avslagit Järvsöbons dispensansökan.

Annons

Järvsöbon vände sig till bygg-, miljö. och räddningsnämnden i Ljusdals kommun för att få ett förhandsbesked för strandskyddsdispens för nybyggnad av två fritidshus på fastigheten Ulvsta 1:3 vid Tevsjön i Järvsö. Nämnden beslutade i januari i år att avslå ansökan. Motiveringen var bland annat att området var klassat som riksintresse för rörligt friluftsliv.

Järvsöbon vände sig till länsstyrelsen med en överklagan. Han pekar på att två tomter i området redan är bebyggda, att tomterna ligger i direkt anslutning till norra stambanan och därmed utgör risk för allmänheten att beträda området och att de redan bebyggda tomterna medför att området inte har riksintresse för rörligt friluftsliv.

Länsstyrelsen var dock av annan mening och gick i sitt beslut i april i år på den kommunala nämndens linje. Järvsöbons överklagan avvisades.

I sin inlaga till miljödomstolen begär Järvsöbon att de tidigare besluten undanröjds och att han får dispens från de gällande strandskyddsbestämmelserna i området.

Mer läsning

Annons