Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sockenstämma i Järvsö

/
  • Sune Frost, stående, som sedan tidigare är ordförande i Järvsörådets styrelse, blev nu också vald till ordförande för Idéforum.

Mycket är på gång i Järvsö, konstaterade Mats Fack, som satt ordförande när Järvsörådet höll sockenstämma på söndagen.
Till ny ordförande för rådets idéforum valdes Sune Frost.

Annons

Stämmodeltagarna fick bland annat veta vilka byggen och planerade byggen som är på gång vid och på Öjeberget. Järvsö stugby ska bygga fem nya hus, Alphus bygger två nya hus i vinter, Alpbyn bygger ut med bastu, relax och större kafé, Järvsöbacken investerar tio miljoner i ny vattenförsörjning, Öjeberget AB startar bygget av stugor på toppen i vinter och Järvsölyftet gör en förstudie av ett äventyrsbad i Järvsö.

45 personer jobbar ideellt i olika grupper i Järvsörådet.

Där finns bland annat en vindkraftsgrupp sin arbetar med att se på möjligheterna till lokalt ägande och för att samverka med kommunen om att skapa "regleringspengar" från vindkraften.

Kommunen har tillsatt en projektansvarig som i sex månader ska jobba med att se över maten för de äldre i kommunen. Där vill Järvsörådet vara med.

Järvsörådet har även sju anställda, varav två projektanställda.

Sockenstämman är rådets högsta beslutande organ, där alla som är mantalsskrivna i Järvsö har yttranderätt. Stämman väljer idéforum, som består av 21 personer från bygden. Fyra nya valdes nu in i idéforum: Olle Fack, Hanna Frost, Helen Eriksson och Lillemor Östberg.

Mer läsning

Annons