Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialradikaler satsar högt

/
  • Det lokala partiet SRD tror på landsbygden. Från vänster: Willy Eriksson, Hans-Olov Wernersson, Marie Mill, Jonny Mill, Leif Hansen, Thomas Wandel, Odd Derås, Folke Andersson, Monica Wandel.

Det behövs starkare insatser för att rädda den norrländska landsbygden. Det anser iallafall det lokala partiet SRD, Socialradikala demokraterna, som ser potential i Ljusdalsbygden.

Annons

I förra kommunalvalet år 2006 fick det då nystartade SRD fyra mandat i kommunfullmäktige. Snart är det dags för val igen, och partiet väntar sig nu att fördubbla antalet mandat i kommunfullmäktige. En av de viktigaste frågorna är att bevara en levande landsbygd.

– Vi anser att landsbygdskommunerna måste gå samman för att komma tillrätta med utarmningen av landsbygden. Det är marknaden som har fått bestämma, inte riksdag, säger Leif Hansen.

Partikamraterna Willy Eriksson och Jonny Mill håller med. Kommunerna, anser de, behöver mer resurser, men näringslivet ska ändå stå i fokus. Willy Eriksson ser sig omkring på Östernäsområdet där vi sitter.

– Det är här utvecklingsmöjligheterna finns, det här skulle kunna bli ett centrum för hela Härjedalsområdet och regionen häromkring, säger han.

Ett fungerande näringsliv menar han leder till en stark offentlig sektor. För att hålla kvar ungdomarna i bygden har partiet bland annat lämnat in en motion om en Yrkeshögskola för Hälsingland, som förläggs i Ljusdal.

Mer läsning

Annons