Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snygg rumpa du har, Rune!

/
  • – Jag har bra självförtroende, jag vet att jag är rolig. Den tryggheten kan ni också ge varandra om ni berömmer och lyfter varandra. Ståupparen Jan Bylund besökte Ljusdal, plockade fram sin seriösare sida och levererade ett budskap.

– Hur ofta får ni beröm? Kanske på julfesten när er vd tackar er i svepande ordalag för att ni gjort ett bra jobb under året. Och varsågod, där är leverpastejen!
Jan Bylund, med snart 20 års erfarenhet av ståuppkomik och föreläsande, kan konsten att knorra till det. På tisdagen föreläste han i Ljusdal.

Annons

– Det absolut gubbigaste företaget jag besökt var Asfaltsindustrin. Där satt de med armarna i kors över sina stora, och hårda!, magar. Det var som en tv-inspelning av Sopranos. Man kunde inte se skillnad på blodådror och tatueringar på armarna. Inte förrän man såg att de var felstavade.

– Och där kom jag och skulle prata om mjuka saker som beröm. Det handlar ju om känslor. Då kände jag: här bord' int' ja' va'...

I de helt kvinnliga arbetsmiljöerna däremot, finns det mer utrymme för beröm.

– Men då handlar det mer om utseende än om arbetsinsats.

– Å andra sidan får de ju inte höra det heller på Asfaltsindustrin. Tänk er: *Vilken tajt rumpa du får i de byxorna, Rune!*

Varför allt detta prat om beröm? Jo, budskapet från Jan Bylund var ganska tydligt. Vågar vi vara generösa mot varandra med beröm, så hjälper vi varandra till bättre självförtroende. Och på en arbetsplats där man lyfter varandra är det roligt att jobba.

På tisdagskvällen fortsatte Jan Bylund sin miniturné i kommunen genom att ge en äkta ståuppshow, i en fullsatt revylokal i Färila.

Mer läsning

Annons