Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snatteri inte längre problem

Butikschefer, polis och omsorgspersonal gick ut på skolan och pratade om snatteri och konsekvenserna av detta brott. Då upphörde nästan problemet i butikerna. Nu ska fler skolor besökas.

Annons

Christer Lindgren, butikschef på Coop Extra i Ljusdal, kan sitta länge och berätta om hur det tidigare var i butiken, hur snattare stal varor och vilka konsekvenser det fick.

– Vi har räknat ut att det handlade om cirka en miljon kronor per år som det snattades för. Nu har problemet mer eller mindre upphört. Så vi är glada för informationsträffarna ute på skolorna, säger Christer Lindgren och får medhåll av chefskollegan Cecilia Wennberg Stener på Dollarstore.

Ruth Gahn, deltidsanställd av kommunens omsorgsförvaltning för bland annat medling när ungdomar 12-21 år begår brott, tog initiativet till skolinformationen.

– När jag har följt en ung snattare till en butik för att denne ska få träffa personalen har det gett resultat. Det var så idén om att jobba förebyggande och träffa ungdomarna i skolan kom upp, säger Ruth Gahn.

Mer läsning

Annons