Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smygpremiär i Ljusdal

/
  • Regina Bendrik, samordnare folkhälsoenheten, Anna Valsberg, Ljusdals Rehab och Mai-Lis Hellénius, Livsenheten, Karolinska institutet.
  • Mai-Lis Hellénius föreläste för vårdpersonalen i Gävleborgs län på tisdagen om hälsa och livsstil och informerade om den nya kursen på webben.

På onsdag startar en ny livssatsning på webben. På tisdagen tjuvstartades det med en föreläsning i Ljusdal för vårdpersonalen i Gävleborgs län, som en förlängning av ett hälsoprojekt i kommunen.

Annons

Drygt 80 vårdpersonal från länet samlades på tisdagen i Ljusdal för att få information om hälsa och en ny internetbaserad utbildning om livsstilsförändringar. Webbplatsen har premiär onsdagen den 8 april.

Det är Karolinska institutet och Hjärt- och lungfonden som lanserar den nya webbplatsen om livsstil. Mai-Lis Hellénius, professor och specialist i allmän medicin vid Livsstilsenheten, Karolinska institutet, är initiativtagare till internetsidan. Hon föreläste för vårdpersonal på tisdagen.

– Det här är ett sätt att sprida kunskaper om hälsa. Alla vet att det är viktigt att röra sig. I dag finns det en enorm fixering vid vikt, men det handlar om så mycket mer. Det handlar om hälsa, säger hon.

Mer läsning

Annons