Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slottes ekonomi i balans

/
  • Malin Ängerå (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden och utbildningschef Stefan Meuller kunde redovisa goda ekonomiska siffror för Slottegymnasiet vid kommunstyrelsens utfrågning.

Det dagsfärska bokslutet för Slottegymnasiet år 2009 visar på en ekonomi i balans, ett litet plus på 1 300 kronor.

Annons

Dessutom visar kontot för interkommunala ersättningar för Slotte ett plus på 333 000 kronor för 2009.

Det var siffror som barn- och utbildningsnämndens ordförande Malin Ängerå (S) och utbildningschef Stefan Meuller nöjda kunde redovisa för kommunstyrelsen vid torsdagens sammanträde.

De var kallade till kommunstyrelsen för en redovisning och utfrågning med anledning av den kritiska revisionsrapport som kom i mars 2009.

Den visade att kostnaderna på Slottegymnasiet ökade, men elevernas resultat låg kvar under riksgenomsnittet. Bland annat hade lärartätheten på Slottegymnasiet ökat trots att eleverna blev färre. Rapporten fastslog också att lednings- och styrningsarbetet på Slottegymnasiet kunde förbättras.

Kommunstyrelsen ville, med anledning av rapporten, veta vilka åtgärder barn- och utbildningsnämnden tänkte vidta och vilka de framtida tankarna kring Slottegymnasiet är.

Politikerna i kommunstyrelsen hade många frågor, men godkände så småningom rapporten, som nu går vidare till kommunfullmäktige.

Mer läsning

Annons