Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slotte satsar på hotell och livsmedel

Då det gamla hotell- och restaurangprogrammet försvinner vill Slottegymnasiet satsa på nya program. Det kan bli både det nya hotell och turism och det nya restaurang och livsmedel.

Annons

En helt ny gymnasieskola ställer krav på förändringar. Ett sviktande elevunderlag ställer också krav på förändringar. Det gäller inte bara Ljusdal utan hela Hälsingland. Därför har hälsingekommunerna tillsammans utarbetat en strategi för att landskapet ska få så många gymnasieutbildningar som möjligt.

Men kanske Ljusdal väljer en egen väg vid sidan av överenskommelsen. Det nuvarande hotell- och restaurangprogrammet försvinner i den nya gymnasieskolan. Där finns istället ett program för hotell och turism och ett annat program för restaurang och livsmedel.

Vid gårdagens möte med barn- och utbildningsnämnden fick ledamöterna ett nytt förslag presenterat av ordförande Malin Ängerå. Hon vill satsa inte enbart på hotell och turism utan lade dessutom fram förslaget om en satsning på restaurang och livsmedel som ytterligare ett program för Slottegymnasiet.

Frågan ska utredas för att vara mogen för beslut i oktober.

Ledamöterna var mycket positivt inställda till förslaget, medan utbildningschefen hissade liten varningsflagg.

– Satsar vi på livsmedel och restaurang så är vi inte överens med våra grannkommuner, sade utbildningschef Stefan Meuller.

Mer läsning

Annons