Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slog hyresvärd med element

Den man i 20-årsåldern, som den 4 juni misshandlade sin hyresvärd med bland annat ett element som tillhygge, åtalas nu vid Hudiksvalls tingsrätt misstänkt för grov misshandel samt misshandel.

Annons

Mannen hade blivit vräkt från sin bostad, dit han den aktuella dagen återvände för att hämta sina tillhörigheter. Där hamnade han i dispyt med sin forne hyresvärd.

Bland annat hade 20-åringen använt en flaska, som han slagit i hyresvärden huvud. Han hade sedan fortsatt misshandeln med att mot huvud och kropp slog med en kvast och ett element, som han ryckt loss från väggen.

Hyresvärden fick ett cirka 10 centimeter långt sår i ansiktet förutom svullnader och kraftig smärta. Den misshandeln rubriceras som grov.

Hyresvärdens hustru hörde sin mans skrik och rop på hjälp. När hon rusade till undsättning slog 20-åringen henne med en kvast över axeln. Kvinnan fick en del sår och svullnader av slaget. I det fallet väljer åklagare att rubricera brottet som misshandel.

Efter misshandeln försvann 20-åringen från platsen, men kunde senare under kvällen gripas av polisen på en annan plats i Ljusdal.

Dagen efter misshandeln häktades han vid Hudiksvalls tingsrätt och har sedan dess suttit i häkte i avvaktan på rättegång.

Mer läsning

Annons