Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrattsalvor och applådåskor

/

Skrattsalvorna dånade och applådåskorna rungade genom lokalen när det från scenen i rasande tempo levererade vitsar i den 21:a upplagan av Färilarevyn, som hade premiär på trettondagsafton.

Annons

Någon brist på ämnen att ta upp till humoristisk granskning saknades inte. Nedläggningen och återuppståndelsen av Setrasågen på Flata, Kährs nedläggning i Ljusdal, Ramsjöbornas problem med ambulansen. prästflykten i Ljusdal och barn- och utbildningsnämndens velande i skolfrågor var ämnen som självklart hade sin plats på scenen. En och annan känga utdelades till politiker och beslutsfattare, men med en rejäl glimt i ögat.

Revymakarna missar ju inte att utdela inte bara en utan flera kängor till Järvsö. På läkarmottagningen visar det sig att Järvsöbon är vittberest och har varit på de allra hetaste ställena. I en sketch låter de två röster framställa Järvsös förtjänster, dels som de´ é och dels som de´ låt´. Och de två versionerna är långt ifrån samstämmiga.

TV-succéer följs ju också upp i revyn. Skrävlan hade bjudit in Färilaprofilerna Rut och Hjördis till ett samtal, där det gjordes djupdykningar i såväl sex- som familjeliv till publikens stora förtjusning.

Årets revy har många träffsäkra nummer, där publiken lätt känner igen sig, och med den varma goda humorn, som ofta håller sig ovanför bältet, bjuds årets revy i en skön, mysig förpackning.

Mer läsning

Annons