Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skräp i Skolskogen

/

Skolskogen vid Gärdeåsen är en omtyckt plats av skolbarnen. Dessvärre inleds skoldagen med att plocka skräp och trasiga flaskor.

Annons

– Det är så dumt, vi borde ta hit dem som har skräpat ner så de får plocka upp allt, säger Thea Olsson, 6. Vi har inte gjort oss illa på något än, och det är tur det! Tillsammans med sina kamrater visar Thea allt skräp som ligger utspritt på platsen och det är tydligt att det är arga på dem som gjort det.

Gärdeåsskolans skolskog började 1994 som ett projektarbete av två lärare. Platsen ligger i nära anslutning till skolan och består av ett tre kilometer stort område som upplåtits av Ljusdals kommun till fördel för elevernas utevistelse och inlärning.

– Vi lär barnen att det man tar med sig ut i naturen, det tar man med sig hem igen, säger Jenny Fahlander, förskollärare vid Gärdeåsskolans sexårsverksamhet.

– Det blir så fel när vi kommer hit och det första vi ser är en massa skräp och gamla spritflaskor, fortsätter hon. Vi är jätteglada över att få disponera den här platsen, den betyder oerhört mycket för barnen. Det är så trist att hela tiden städa upp efter andra som inte bryr sig, säger Jenny.

Mer läsning

Annons