Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolchefen hoppar av

Efter den senaste tidens meningsskiljaktigheter med utbildningsnämnden valde Stefan Meuller på tisdagen att avsäga sig posten som chef för utbildningsförvaltningen.

Annons

Stefan Meuller meddelade på tisdagen att han inte längre känner förtroende av utbildningsnämnden och att han därför väljer att lämna chefsstolen med omedelbar verkan.

– Jag har kommit fram till att jag inte kan ta ansvar för min verksamhet längre. Vi har en nämnd som vill detaljstyra och det går inte när man är chef för en så stor verksamhet. Man måste ha förtroende och befogenheter, säger han.

Redan innan jul var ett eventuellt avhopp på tapeten.

– Jag har avvaktat för att se om det möjligtvis skulle komma nån möjlighet till förändring, men när det inte blivit så väljer jag att frånträda med omedelbar verkan, säger Stefan Meuller.

Kommunchefen Nicklas Bremefors ska under onsdagen träffa övriga verksamhetschefer inom förvaltningen och politiker i utbildningsnämnden för att gå igenom läget. Han hoppas att det snabbt ska gå att hitta en tillförordnad förvaltningschef som kan hålla ställningarna under den tid det tar att rekrytera Meullers efterträdare.

Stefan Meuller kommer att erbjudas andra arbetsuppgifter i kommunen. Han har en fast anställning med en grundlön som han behåller, men han förlorar chefstillägget.

Mer läsning

Annons