Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolchef ser över byaskolor

/
  • Utbildningschefen Stefan Meuller, här bredvid barn- och utbildningsnämndens ordförande Malin Ängerå beslutade att se över byskolornas pedagogiska verksamhet i december. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Foto: Stig Andersson/Arkiv

Skolchefen ska ut på högstadierna i Los och Ramsjö för att se över den pedagogiska verksamheten. Första besöket blir torsdag kväll i Los.
– Jag tror att de har uppfattat mötet som ett nedläggningshot. Vi kommer inte åka dit med något negativt besked, säger Stefan Meuller, skolchef.

Annons

Informationsmötena har ingen förankring i det besparingskrav som kommunen presenterade förra veckan. Anledningen till mötena mellan kommunen och föräldrarna är för att kommunen vill se över den pedagogiska verksamhet som bedrivs på högstadierna i Los och Ramsjö.

– När klasserna krymper i storlek så minskar barnens sociala kontakt. Där finns det ett problem. Det är viktigt att ha jämnåriga kamrater, säger Stefan Meuller, skolchef.

– Vi har inga indikationer från föräldrarna på hur de ser på den pedagogiska verksamhetens påverkan på barnen. Det vill vi lyssna av på mötena, säger Mueller.

Oavsett om kommunen har ett besparingskrav på 21 miljoner eller inte så hade skolchefen kallat till möte.

– Redan före jul fick jag och nämndeordförande tanken att titta på det här framöver. Skolorna håller på att självdö och vi måste diskutera med föräldrarna vad skolorna ska ha för innehåll, säger Meuller.

Mer läsning

Annons