Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolchef överväger avhopp

Utbildningschefen Stefan Meuller har svårt med samarbetet med utbildningsnämnden och anser att kommunstyrelsen bör agera. Blir det ingen respons överväger han att sluta.

Annons

Det var några dagar före jul som Stefan Meuller och tre verksamhetschefer vid ett möte berättade om förtroendekrisen för kommunstyrelsens tre ledande politiker, kommunchefen Nicklas Bremefors och utbildningsnämndens ordförande Malin Ängerå (S).

Enligt vad som framkom vid en pressträff som Nydanarna (de borgerliga partierna och Miljöparitet) i utbildningsnämnden ordnade tillsammans med oppositionsrådet Lasse Molin (M) på fredagen ska Stefan Meuller vid mötet med kommunledningen ha sagt att han överväger att sluta om inget händer.

– Som det känns nu vill jag säga upp mitt chefsavtal. Det är omöjligt att fortsätta att arbeta för skolutveckling när det mesta jag gör inte gillas och när åtminstone SRD öppet deklarerat i nämnden att de inte har något förtroende för mig, säger Stefan Meuller.

Nydanarna anser att det var fel att ordna mötet före jul som det var hemlighetsmakeri kring och där utbildningsnämndens ordförande fick delta men inte vice ordförande Mia Sparrow (FP). De anser också att nämnden måste få fråga och vara kritisk utan att för den skull behöva bli anklagad för att utgöra en arbetsmiljörisk för föredragande tjänstemän.

Oppositionskonstellationen, som ofta får stöd av SRD och V, är i praktiken i majoritet i utbildningsnämnden och anser att kommunstyrelsen ska låta nämnden jobba vidare.

Mer läsning

Annons