Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolan kan slopa chefsjobb

Kapa ett chefsled i ledningen och sammanför Slottegymnasiets två enheter till en. Det är ett par förslag som utbildningsnämnden får efter en konsultutredning av förvaltningsorganisationen.

Annons

Förre utbildningschefen Stefan Meuller inrättade verksamhetschefstjänster för förskola/grundskola, gymnasium/vuxenutbildning och elevhälsa i den nya organisationen som trädde i kraft för ett par år sedan.

I Pwc-förslaget är det chefsledet borta. I stället föreslås förvaltningschefen (utbildningschefen) få en biträdande chef och elevhälsan decentraliseras ut på enheterna.

Konsulten Monica Axelsson framhöll flera gånger rektorernas och förskolechefernas roll och vill stärka dessa titlar.

I förslaget sågs det som en naturlig följd att Slottegymnasiet får en enhet och inte som nu där naturbruksgymnasiet och industriprogrammet har en egen rektor och administration och resten har egen ledning.

Utvecklingscentrum med bland annat vuxenutbildning och uppdragsutbildningar bedöms dock så speciellt att det inte finns med i sammanslagningstanken.

För administrationen nämndes både decentralisering och centralisering. Utbildningsförvaltningen föreslås ha det mer avancerade stödet ut till enheterna där mycket av övrig administration föreslås skötas ute på enheterna.

Mer läsning

Annons