Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolan betalar skadestånd igen

Inte långt efter förlikningen som gav en sextrakasserad flicka på en skola 60 000 kronor får Ljusdals kommun betala ett nytt skadestånd. Nu gäller det en mobbad och kränkt elev som får 69 600 kronor.

Annons

Enligt Stefan Meuller, utbildningschef i kommunen, godtar kommunen det krav som barn- och elevombudet vid Skolinspektionen ställt.

– Det brister i dokumentationen och då åker man dit vid sådana här tillfällen. När sådana här fall utreds lyssnas det inte så mycket på vad som sägs utan på vad man på papper kan visa vad som gjorts.

Det senaste fallet gäller en flicka på en högstadieskola som bland annat fick kommentarer om sitt utseende och dessutom blev utfryst av andra elever. Det ledde till att flickan mådde så dåligt att hon under årskurserna 7-9 var borta från skolan i två och ett halvt år.

Barn- och elevombudet anser, liksom Skolinspektionen, att skolans då gällande likabehandlingsplan inte uppfyllde kraven, att skolan saknat ett förebyggande arbete och inte utredde de påstådda kränkningarna eller gjorde tillräckligt för att komma till rätta med dessa.

 

Mer läsning

Annons