Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skitåret är över

/
  • Börje Bengtsson, Setras koncernchef, och landshövding Barbro Holmberg klippte banden när Färilasågen nyinvigdes.

– Det är en stor ära och glädje för mig att få inviga den här nysatsningen, eller framtidssatsningen, efter det dystra år som man ändå får säga att 2009 var. Eller dystert, någon känd person sa skitår, och det tror jag att många av oss här kände in på bara skinnet, sa landshövding Barbro Holmberg.

Annons

Det var riktig feststämning i Färila på torsdagen när den officiella nyinvigningen av sågverket firades. Färilasågen har varit igång i drygt två månader och allt flyter på bra. Just nu körs verksamheten i tvåskift eftersom tillgången på timmer är god, liksom efterfrågan på virke.

Bandet The Spokes, vars två medlemmar Anders Toresson och Daniel Hogdin jobbar på Färilasågen, gjorde ett uppskattat framträdande under invigningsceremonin. "Why can´t we stay together" sjöng bandet och om man får tro Börje Bengtsson, koncernchef för Setra group, är det inte omöjligt att sågverket i Färila och personalen kommer att hålla ihop länge, om de fortsätter på den inslagna vägen:

– Utan att säga för mycket kan jag säga att ni i mars månad, alltså redan under den andra verksamhetsmånaden, gick med plus. Fortsätter ni så kommer det här sågverket att finnas länge, sa han.

På plats för att fira nystarten var sågverkets personal, chefer inom koncernen, skogsägare, kunder, politiker och andra nyfikna. Och det var idel glada miner.

– Det känns jättebra i dag, det är ju det här vi kämpat för hela tiden. Jag var en av dem som var med och startade upp skäggprotesten här när nedläggningshotet kom, säger Tor Lindquist som arbetat på sågen sedan 1978.

Mer läsning

Annons