Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skidbytardagen har kommit tillbaka

/
  • I lördags var det återigen dags för Friluftsfrämjandets bytardag. På bilden hjälper Anna Hansson dottern Victoria Hansson med ett par skridskor, i bakgrunden sitter den yngre brodern Wilhelm Hansson.
  • Birgitta Wennersten och Catrin Rolfhamre från Friluftsfrämjandet ansvarade för pengarna när Lars Jonsson köpte skidor åt sonen Johannes Jonsson.
  • Jackor, skridskor och skidor såldes på Gärdeåsskolan.
  • Harry Westerlund från Friluftsfrämjandet gick själv med efter en bytardag för 40 år sedan.

Efter ett antal år i träda öppnade Friluftsfrämjandet återigen till skidbytardagen.

Annons

Med skridskor, skidor, vinterkläder och pjäxor återupprättade Friluftsfrämjandet sin bytardag. Syftet är enkelt, men fundamentalt, allt görs för att främja uteliv i kommunen. Intresset var svalt men konceptet uppskattades av besökarna.

För den som inte vet går bytardagskonceptet ut på att människor med vinterutrustning som av någon anledning måste avyttras får lämna föremålen till arrangörerna som senare samma dag säljer utrustningen till personer som är i behov av tingen. Säljaren prissätter själv sin vara.

Gärdeåsskolans matsal Åsen fick under lördagen göra plats för Friluftsfrämjandet och därmed ett tiotal par skridskor, längd- och utförsskidor, kläder och snowboards.

När Harry Westerlund, en av arrangörerna, på eftermiddagen öppnade dörren för alla klippsugna friluftare kunde han konstatera att intresset inte är lika stort nu, som för 40 år sedan när han själv besökte Friluftsfrämjandets bytardag.

16 personer lämnade in urvuxen vinterutrustning på förmiddagen, alla i hopp om att få artiklarna sålda.

Mer läsning

Annons