Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skästrateatern intar Träteatern

/

På lördag är det dags för Skästrateaterns premiär av årets uppsättning av "Driver dagg - en annan historia". Nytt för i år är att gruppen har flyttat in på Träteatern vid Stenegård och att de inlett ett samarbete med Folkteatern i Gävleborg.

Annons

– Varsågoda!, ropar regissör Sofia Lindström.

Lamporna tänds och ensemblen tar plats. Teatern övar in öppningsscenen på pjäsen "Driver dagg - en annan historia". Teatern handlar om författaren Margit Söderholm som kommer till Järvsö tillsammas med amerikanen Bill för att skriva en bok och söka sina rötter. Intriger, drama och jakten efter kärlek är framstående ingredienser i pjäsen.

– Det är en sådan glädje i det här gänget, berättar Sofia när vi lite senare står och pratar bredvid scenen.

Sofia Lindström, som i vanliga fall arbetar som sjukgymnast i Ljusdal, berättar att hon gradvis halkat in i regiseringsjobbet. Alltsammans började på gymnasiet då hon arbetade med olika folklustspel. Nu tar det upp så mycket tid att hon i vissa perioder tvingas ta tjänsteledig från sitt vanliga jobb.skt.

I år sätts pjäsen uppe inne på Träteatern på Stenegården i Järvsö. En nyhet då man tidigare år istället spelat utomhus i Skästra. Ett samarbete med Folkteatern i Gävleborg har också inletts. Jakob Silén spelar karaktären Arne i årets pjäs. Tidigare har han varit involverad som producent. Han tycker det är jättebra att Folkteatern är med på ett hörn.

– De bidrar med professionalitet. Det var jättebra förra året också, men i år kommer det bli ännu bättre, säger Jakob Silén.

Mer läsning

Annons