Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skämt ledde till drastiska åtgärder

/

Det började som ett skämt från en av Trafikverkets anställda till en annan. Det slutade med att påskpyntet längs Turistvägen i Järvsö togs ned under fredagen.

Annons

På fredagen passerade en tjänsteman från Trafikverket genom Järvsö. När han noterade alla röda fjädrar som prydde genomfarten skickade han ett skämtsamt mejl till en kollega.

– Jag tog en bild på pyntet och skrev något om att det var mycket vegetation kring och vid skyltar i Järvsö, berättar Tommy Borg, projektledare för drift och underhåll på Trafikverket, Gävle.

Men det som var menat som ett skämt togs på allvar och några timmar senare var allt påskris nerplockat.

– Det var ju inte meningen. Är det så får jag ju bara garva åt det, säger Tommy Borg.

Den som tog skämtet på allvar och såg till att påskpyntet plockades ner var Tommy Färlin, projektledare drift och underhåll på Trafikverket med ansvar för bland annat Ljusdals kommun.

– Det uppfattade jag, att det kanske var ett skämt, men nu hade vi fått signaler om att det inte bara var Järvsö som berördes och kollade upp det här, säger han.

Resultatet blev att påskpynt i både Järvsö och i rondellen i Stavsäter, Ljusdal plockades ner redan samma dag.

– Det är inte för att jävlas. Man måste respektera de lagar och förordningar som gäller. Det kan ju handla om liv, säger Tommy Färlin.

Järvsö Rotaryklubb, som är en av dem som ligger bakom påsksmyckningen i Järvsö lovar att det kommer att sättas upp igen under lördagen. Men på lite andra ställen.

Mer läsning

Annons