Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadegörelsen drabbar fastighetsägare

/

Skadegörelsen på Ljusdals kommunala fastigheter uppskattas till 46 000 kronor hittills under 2010. Men även Ljusdalshem och fastighetsägare i centrum har fått känna på sabotaget.

Annons

Omkring 46 000 kronor har skadegörelsen på kommunens fastigheter kostat hittills i år. För det mesta rör det sig om insparkade fönsterrutor, men även klotter och stölder förekommer frekvent. Ivan Halvarsson är fastighetschef på Ljusdals kommun.

– Runt skolavslutningar och skolstarter är det mycket kring skolorna. Resecentrum är också ett drabbat område, säger Ivan Halvarsson.

Även Ljusdalshem får sin beskärda del av vandalisering. Enligt en uppskattning uppgår kostnaderna till omkring 100 000 kronor per år för fastighetsbolaget.

En positiv trend är dock att klottret ser ut att minska. Flera berörda vittnar om att det har lugnat sig på senare år. Kommunens klottersaneringsgrupp har gått sysslolösa under året - inte en enda beställning om sanering har kommit in under 2010.

Bland butiker och näringsidkare är det svårare att fastslå hur höga kostnaderna för skadegörelsen är. Norrvidden, fastighetsbolaget som hyr ut butikslokaler i Centrumhuset, säger att skötseln av lokalerna ligger ute på entrepenad. Eftersom klottersanering och arbetet med reparationer ingår i det har företaget inga uppgifter om hur mycket förstörelsen kostar.

Mer läsning

Annons