Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjukfrånvaron i Ljusdal fortsätter öka

Sjukfrånvaron på Ljusdals kommun fortsätter att öka. Värst drabbade omsorgsnämnden vill stärka sitt hälsoprojekt.

Annons

Under andra kvartalet i år utgjordes 8,5 procent av den totala arbetstiden på kommunen av sjukfrånvaro. Under samma kvartal i fjol var det 8,2 procent, 2013 6,2 procent.

I vanlig ordning är det omsorgsnämnden, som står för cirka 57 procent av den totala arbetstiden, som har största sjukfrånvaron. Den var under första kvartalet i år 10,4 procent. Det är 0,3 procentenhet mer än samma period i fjol och 2,2 procentenheter mer än den tidpunkten 2013.

Sett till helår hade alla förvaltningar tillsammans ökat sjukfrånvaron med en procentenhet från 7,3 till 8,3 procent från 2013 till 2014.

Nu försöker omsorgsnämnden tackla sjukfrånvaron på sin förvaltning. På onsdagens nämndsmöte konstaterades att det bland annat att varje "räddad" procentenhet motsvarar 1 miljon kronor i besparing.

Kommunstyrelsen har sagt nej till att skjuta till 600 000 kronor för en projektledare till ett andra och mer omfattande steg av hälsosatsningen som började 2012. Men nämnden anser att den vill gå vidare med det som den redan kom fram till på majsammanträdet.

Det handlar bland annat om stöd till chefer som sedan kan få mer tid till att ägna sig åt personal- och arbetsmiljöfrågor.

En viktig del som framhölls i omsorgsnämnden är företagshälsovården Priserva och dess rehabiliteringssamtal. Där väntas en klarare bild och en aktivitetsplan i november.

På grund av svårigheter att rekryter vikarier nämndes också en uppdelning av semestern på tre i stället för nuvarande två perioder. I sådana fall blir det fler fasta medarbetare och färre vikarier under sommarmånaderna och därmed en mindre slitsam vardag för de anställda.

En förändring av semesterperioden var dock inget som väckte något yrkande utan det kan möjligen bli en del i en större helhet.

Mer läsning

Annons