Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Självtvätt av fordon: Ny Sverigekedja premiärbygger i Ljusdal

/
  • Företaget Gowash vill etablera sig i Ljusdal. Bilden är ett montage och visar var placeringen av biltvätten planeras.

Ett Sundsvallsbaserat företag vill bygga en fordonstvätt bredvid Bilprovningen i Kläppa. Den beräknas stå färdig i oktober och blir först i en planerad kedja över hela landet, tillsammans med en i Söderhamn och tre till i övriga Norrland.

Annons

Det är fastighetsbolaget Perium som äger fastigheten där Bilprovningen ligger. De vill nu utöka sin verksamhet och planerar att bygga en biltvätt i samma område, berättar Håkan Ruda, affärsutvecklare på Perium och ansvarig för etablering på det nya företaget Gowash.

– Det är inte så lätt att utveckla en fastighet som Bilprovningen ligger på. Det ska vara rätt verksamhet och då ligger det i tiden med miljövänliga tvättar. Bilprovningen ska vara kvar, det här är mer som ett komplement till den. Biltvätten kommer att ligga i ena hörnet.

Det finns redan flera möjligheter att tvätta sin bil på bensinstationer i kommunen. Men affärsidén i det här fallet handlar om att göra det lättare att tvätta bilen själv utan att smutsa ner i naturen.

– Det är förbjudet i de flesta kommuner att tvätta bilen hemma på gården och är egentligen ett miljöbrott. Här kan du göra det på ett enkelt sätt. Allt finns där, produkter, borstar, högtryckstvätt. Man behöver inte ha med sig svampar och hink. Du köper dig tid, tvättar bilen och så är det klart.

Det är inte bara i Ljusdal företaget Gowash har sökt bygglov. De vill i detta första skede bygga även Söderhamn, Sundsvall och Örnsköldsvik.

– Vi tänker försöka etablera ganska många ute i landet. Vi börjar med att etablera på våra egna fastigheter och sedan går vi vidare och etablerar hos andra fastighetsägare också där det är intressanta lägen.

Om alla bygglov går igenom som de ska kan de som är nyfiken testa den nya fordonstvätten i Ljusdal och Söderhamn redan i höst.

– Vi kommer försöka ha öppning någon gång i oktober, säger Håkan Ruda.

Mer läsning

Annons