Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista ronden för Juholt

Håkan Juholt kan få ytterligare en chans som partiledare. Men om opinionssiffrorna inte vänder under våren behöver partiet en ny ledning.

Annons

Det tycker Örjan Fridner (S) som är ordförande för Ljusdals socialdemokratiska arbetarekommun samtidigt som partiets verkställande utskott sammanträder i krismöte.

- Om vi inte sett resultat innan maj måste Håkan Juholt gå. Partiet är större än personen, säger Örjan Fridner.

Håkan Juholt kan beskriva som en socialdemokrat som står på den vänstra flanken av partiet och det passar socialdemokraterna i Ljusdal som efterlyst ett kliv till vänster efter att ha regerat ihop med centern i kommunen under förra mandatperioden. Utnämningen av Håkan Juholt väckte därför förhoppningar hos hos Örjan Fridner.

- det finns breda grupperingar som vill se fler lösningar med ett vänsterperspektiv som motreaktion till Caremaskandaler och vinstdrivande förskolor, säger Örjan Fridner.

Därför är besvikelsen desto större när socialdemokraterna tappar i opinionsundersökningar och nu är nere på 23 procents väljarstöd, ett tapp med en tredjedel jämför med valresultatet. Det går inte längre att skylla det på mediedrev i borgerliga media menar Örjan Fridner. Även internt har politiken kommit i andra hand när partiledaren blivit ifrågasatt.

- Vår partiledare är också en statsministerkandidat som måste hålla reda på så grundläggande fakta som när Sverigedemokraterna kom in i riksdagen, säger Örjan Fridner.

Misstag kan alla göra, men det måste bli slut på hoppandet av grodor från partiledaren framhåller Fridner samtidigt som han är beredd att ge Håkan Juholt chansen att fortsätta som partiledare.

- Men det här är den absolut sista ronden för Håkan Juholt, säger Örjan Fridner.

Mer läsning

Annons