Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista konserten för Ljusnankören

Avskedskonsert kallas det för, när kända och nyligen jubilerande Ljusnankören sjunger i Missionskyrkan i Ljusdal på söndag kväll

Annons

Det blir en konsert tillsammans med kören RöstMix från Hudiksvall.

För båda körerna handlar det om avskedsföreställning. Samma sak för körledaren Ragnvi Blästa-Lind från Hudiksvall. Hon har lett Ljusnankören de tre senaste terminerna, men har varit med som korist nästan ända sedan kören startades för 45 år sedan.

Ljusnankören hade sin glansperiod, först under dirigenten Sven-Erik Damms ledning och senare med musikdirektören Lennart Eng i Färila som maestro.

Ett allt mer krympande antal sångare och på senare år med svårigheter att få kontinuerlig ledning har gjort att kören kommit att föra en allt mer tynande tillvaro. Hoppet om en fortsättning kanske fortfarande finns, men under alla omständigheter har söndagens konsert i Ljusdals missionskyrka fått benämningen avskedskonsert.

Det finns i nuläget 15-18 korister kvar i Ljusnankören och tillsammans med RöstMix från Hudiksvall blir helgens konserter trotalt 42 röster stark. En konsert ges i Rogsta kyrka på lördag och avslutning allts i Ljusdal på söndag.

Ett synnerligen varierat program kommer att bjuds åhörarna, allt från ljuva svenska sommarklanger till stora sakrala verk och gospel. Dirigent är Ragnvi Blästa Lind. Vid pianot sitter Kristofer Sundman och på bas finns Johan Timan.

Mer läsning

Annons