Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sinnesstimulans gav hederspris

/
  • Tommy Granfeldt och Carin Larsson blickar ut över trädgården där alla har fullt upp att plantera och ställa i ordning.

Hantverkargården har fått hederspris av tidningen Du & jobbets tävling om bästa arbetsmiljöidén 2010. Deras idé var att utveckla sinnesrummen för brukarna på verksamheten. Det räckte inte till vinst men väl till ett hedersomnämnande.

Annons

Sedan flera år tillbaka har det funnits fem olika sinnesrum på Intraprenaden Hantverkargården men i år har verksamhetens handledare valt att lägga extra fokus på att utveckla rummen och skapa en lugnande effekt över hela verksamheten. Tillsammans med brukarna har de skapat en arbetsmiljö som inbjuder till möten, samspel och glädje.

Tanken är att miljöerna på Hantverkargården ska vara fria från krav och där brukarna ska kunna hämta energi, känna sig avslappnade, stimulera alla sina sinnen och hitta ett välbefinnande. Det är där sinnesrummen kommer in i bilden. Genom hörsel, känsel och syn finns flera olika stimuleringsalternativ och med enkla medel och mycket kreativitet utvecklas rummen ständigt för att hitta nya vägar till stimulans och upplevelse.

– Alla rum ska vara levande, inte statiskt. Det ska inte vara ett fix och sedan färdigt utan det kommer hela tiden nya idéer, säger habiliteringspersonal Carin Larsson.

Mer läsning

Annons